De meest gestelde vragen

 

Iedereen heeft het erover, maar ik heb nog nooit een escape game gedaan. Hoe werkt het spel?

De bedoeling van deze escape game is dat je je met 2 tot 5 spelers laat opsluiten in een vergeten kamer onder een van de eeuwenoude torenkamers van de Gevangenpoort in Bergen op Zoom. Vervolgens heb je zestig minuten de tijd om daaruit te ontsnappen. Niet door de deur met geweld te forceren, maar door puzzels en raadsels op te lossen die leiden naar de eindclue waardoor de deur zal openen!
Vanaf dat moment hoor je bij een select gezelschap: zij die de geheimen kennen die schuilgaan in deze kamer. Over wat je hebt gezien en beleefd spreek je met niemand. Zo geef je anderen de kans om dezelfde geweldige ervaring te beleven. En voor de fanatici onder jullie: als je een snelle tijd hebt neergezet met je groep, dan wil je dat ook graag zo houden, toch?

Wat je nodig zult hebben om op tijd te ontsnappen is je gezond verstand, een portie creativiteit en een beetje geluk. Werk goed samen met je medespelers. Je zult merken dat ieder zo z’n sterke kanten heeft. Mocht je tijdens het spel vastlopen, dan kun je cryptische hints krijgen die je weer op weg helpen.

 

Nu ben ik niet zo’n puzzeltype, toch schijnt dit spel een geweldige ervaring te zijn. Wat onderscheidt Escape the Gate van andere escape games?

Escape the Gate in de Gevangenpoort is misschien niet helemaal wat je verwacht van een gemiddelde escape room. Geen reeks met te ontcijferen cijferslotjes of wiskundige puzzels. Wel origineel gebrachte aanwijzingen, handgemaakte sloten en verrassingen in een decor vol authentieke voorwerpen die linken aan de historie van de Gevangenpoort (de escape room is daadwerkelijk een onderdeel van de Gevangenpoort). Kortom, geschiedenisbeleving met een flinke dosis spanning, verbeelding en niet te vergeten: humor!

 

Is deze escape room geschikt voor kinderen?

Het spel is bedoeld voor spelers vanaf 16 jaar. Maar, nieuwsgierige en gemotiveerde kinderen vanaf 9 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene prima assisteren bij het oplossen van het spel. Genoeg te zien en te beleven voor het hele gezin.
Hierbij geldt: maximaal 1 kind per volwassen speler. 

 

Klinkt doodeng, zo’n escape room…

Bungeejumpen van de Gevangenpoort, dat is pas eng. Laten we zeggen dat dit een eigenzinnige escape room is, maar absoluut niet té spannend! Geen spoken of zombies, en de beul komt ook niet langs. Voor de claustrofoben onder jullie: de kamer wordt gesloten met de originele houten traliedeur, dus er is nog vrij zicht naar de hal. Laat je vooral verwonderen. Wil je er toch uit voordat het spel opgelost is? Eén druk op de noodknop en de deur opent zich direct.

 

Kan ik met een reservering van de escape room ook de rest van de Gevangenpoort bezoeken?

Jazeker! Elke escape-speler heeft recht op gratis toegang tot de rest van de Gevangenpoort. Dit kan voor of na het spel (binnen reguliere openingstijden) of op een later moment. Het kaartje blijft twaalf maanden geldig na uitgifte. Tip: Als je vooraf eerst de poort bezoekt en ook nog naar de verhalen van de gids luistert, zou dat best weleens handig kunnen zijn tijdens het spel… 

 

Is de escape room toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Helaas is deze eeuwenoude stadspoort niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, dus ook de escape room niet.

 

Hoe lang duurt één spel en moet ik eerder dan de boekingstijd aanwezig zijn?

Je krijgt precies 60 minuten om te ontsnappen, het spel duurt dus maximaal een uur. Je boekt echter altijd een tijdslot van 90 minuten. Vooraf krijg je een kwartier speluitleg in de cipierswoning van de Gevangenpoort. Hierna daal je af naar de kamer voor het spel. Aansluitend is er nog een kwartiertje de tijd om het spel door te nemen en de onvermijdelijke Escape the Gate- groepsfoto te schieten. 

Kom op tijd! De tijd die je te laat bent, gaat namelijk van je speelminuten af. Het wordt dan alleen maar lastiger om het spel uit te spelen.

 

Met hoeveel mensen kunnen we tegelijk spelen?

Je speelt met minimaal 2, maximaal 5 deelnemers per spel. Optimaal is 3 of 4 spelers. Ben je met meer personen? Vorm dan teams en boek meerdere tijdslots achter elkaar. Het team dat wacht kan (binnen de openingstijden) de Gevangenpoort verder bekijken. Er zijn ook genoeg horecagelegenheden en winkels in de directe omgeving te vinden. 

  

Wat voor kleren trek ik aan?

Je hersenen zullen misschien even een overuur draaien, maar je hoeft geen atletische capriolen uit te halen. Casual kleding is helemaal prima. Let op, in de wintermaanden is het wat kouder in de Poort, dus een warme trui is dan voor het spelen van de escape room wel verstandig!! 

 

Kan ik in de buurt parkeren?

Op een steenworp afstand zelfs. Het makkelijkste is om een plekje te vinden op de Gedempte Haven of het Mineurplein. Let op: betaald parkeren, dus zorg wel dat je op tijd uit de escape room ontsnapt als je een fikse bon wilt voorkomen!

 

Ik wil de escape room graag afhuren voor een groter gezelschap. Kan dat?

De escape game is bij uitstek een spel voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en teambuildingsdagen. Let er wel op dat per spel maximaal 5 personen kunnen deelnemen. Dit betekent dat er meerdere teams achter elkaar zullen spelen. De wachtende groepen kunnen ondertussen andere activiteiten doen in de Gevangenpoort of in de directe omgeving. Hoe eerder we weten dat je komt, hoe beter. Minimaal 24 uur van tevoren.

 

OVER RESERVEREN

 

Kan ik alleen online reserveren?

Ja, Escape the Gate is alleen online te reserveren en te betalen. Een paar keer klikken en je boeking staat. Het is (nog) niet mogelijk om ter plaatse te betalen. 
Wil je last-minute boeken of meerdere tijdsloten achter elkaar boeken? Neem dan even contact op met de escaperoombeheerder via escaperoom@gevangenpoortboz.nl, dan kijken we of dat mogelijk is.

 

Ik wil mijn reservering annuleren of verplaatsen. Kan dat?

Als je minimaal drie dagen voor de boekingsdatum een mailtje stuurt naar de escaperoombeheerder kunnen we binnen een maand een nieuwe datum prikken. Wanneer je dit korter dan drie dagen van tevoren doorgeeft, moeten we het boekingsbedrag helaas in rekening brengen. Of: je vastzetten in een van de cellen, dat kan natuurlijk ook.

Hoe kan ik betalen voor mijn reservering?

Gewoon online via iDeal. Creditcard is op dit moment nog geen betalingsoptie. Bezoekers uit het buitenland kunnen cash betalen bij de escaperoombeheerder, neem als u wil reserveren daarvoor wel contact op via gevangenpoortboz@gmail.com