Stel jezelf eerst eventjes voor. Wie ben jij?

Hoi, ik ben Maikel Goudzwaard, 32 jaar, en ben geboren en getogen in Poortvliet. Inmiddels woon ik 12 jaar gelukkig samen met mijn vriendin en hebben wij twee lieve katten.

Ik ben ondernemer ( www.uitjeinjouwstad.nl ) in de creatieve en organiserende sector.
Zodra ik niet aan het werk ben drink ik graag biertjes met mate(n), sport ik geregeld en reis ik samen met mijn vriendin graag naar verre bestemmingen.

Hoe ben je beheerder geworden van het spel Escape the Gate?

Door het vertrek van de vorige beheerder, was de Gevangenpoort op zoek naar een nieuwe. Omdat ik zelf al een escape room beheer in Scherpenisse is mij, vanwege mijn ervaring, door het Cultuurbedrijf gevraagd een aanbieding te doen voor het beheer van deze escape room.

Wat houdt beheerder in van dit spel?

Als beheerder van het spel ben je naast gastheer ook gids van de Gevangenpoort. Je verwelkomt mensen en leidt ze rond door het monument. 

Daarnaast zorg ik voor een stukje onderhoud en maak ik het spel elke keer opnieuw gereed zodat de volgende groep het kan spelen. Uiteraard ontkom je ook niet aan de kantoorwerkzaamheden zoals administratie en planning.

Waarom moeten mensen volgens jou dit spel gaan spelen?

Escape the Gate is een zeer toegankelijk spel voor elke doelgroep. Het is geen fysiek spel, waardoor het geschikt is voor jong en oud. Terwijl je het spel speelt, leer je op een leuke en originele manier de historie van Bergen op Zoom.

Wat zijn de reacties van mensen die het spel hebben gespeeld?

Als je binnen de 60 minuten weet te ontsnappen geeft het je een kick! Lukt het niet, merk je teleurstelling. Gelukkig is dit maar van korte duur.

Zijn er nog leuke ontwikkelingen op komst met betrekking tot het spel?

Voorlopig heeft het spel voldoende aantrekkingskracht. Dit komt omdat het heel goed in elkaar zit. Wellicht dat er nog iets origineels komt tijdens de Zilvertentoonstelling (20 mei t/m 29 oktober). Een zilveren variant bijvoorbeeld.

Het combineren met andere activiteiten in de binnenstad behoort trouwens ook nog tot de opties.

Hoe kunnen we jou benaderen?

Heb je vragen of interesse om het spel te spelen mail me gerust via escaperoom@gevangenpoortboz.nl.